Schilderkunst

Leerkrachten: Roos Declerck, Stijn Eeckhout en Ilse Verschaeve

Vestigingsplaats Zottegem:

Atelier open: di 13.30 – 21.00 uur, woe 17.30 – 21.00 uur, vr 13.30 – 17.00 uur en za 9.00 – 12.30 uur

Vestigingsplaats Sint-Lievens-Houtem:

Atelier open: do & vr 13.30 – 17.30 uur

Schilderkunst is actueler dan ooit. Veel hedendaagse kunstenaars verdiepen zich opnieuw in deze eeuwenoude kunstdiscipline.

In deze optie staat de ontwikkeling van de artistieke persoonlijkheid centraal en is er ruimte voor onderzoek en experiment. Je maakt er kennis met zowel de oude meesters als de hedendaagse kunstenaars.

De eerste 2 jaar maken we je wegwijs in de grondbeginselen van de Schilderkunst. Je leert er omgaan met de diverse aspecten van de beeldtaal: vormweergave, compositie, lijnvoering, kleur en verfbehandeling komen uitgebreid aan bod. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met acryl, H2O en olieverf maar ook andere verfsoorten en technieken worden voorgesteld. We houden het klimaat in de klas gezond door het gebruik van de nieuwe generatie geurloze oplosmiddelen.

Inhoudelijk start je met het waarnemen naar eenvoudige thema’s. Vanaf het derde jaar bepaal je, in overleg met de leerkracht, zelf de themakeuze en de uitvoering ervan. Zo ontwikkel je een eigen stijl onder individuele begeleiding en met respect voor de eigenheid van de student.